Pagini

Patologie

Patologie

- hiperplazia (in cazul muschiului neted)
- myastenia gravis (boala autoimuna care produce slabiciune musculara progresiva)  
Reprezinta o slabire progresiva a musculaturii care duce la paralizie, in special lanivelul fetei si gatului. Cauza este necunoscuta dar se considera ca este o boalaautoimuna. Boala se poate declansa rapid, cu slabire musculara severa si generalizata,dar de cele mai multe ori simptomele sunt subtile si variabile in etapele initiale.Primul simptom este adesea slabirea muschilor oculari. Boala se poate localiza aicisau poate afecta si alti muschi implicati in vorbire, deglutitie, masticatie, miscareamembrelor, etc. Se presupune ca myastenia gravis este o boala autoimuna, deoareceorganismul produce anticorpi impotriva receptorilor pentru acetilcolina(neurortansmitatorul de la placa motorie). Astfel, cu toate ca fibra nervoasa careinerveaza muschiul si celula musculara sunt normale, mediatorul chimic nu maiajunge la nivelul celulei musculare si muschiul se contracta foarte slab sau deloc . 
-distrofia musculara: 
Defineste un grup de boli genetice caracterizate prin atrofia tesutului muscular scheletic. Cauza ramane necunoscuta. Unele forme de distrofie sunt fatale. Cea maicomuna si mai cunoscuta forma de distrofie este distrofia musculara Duchenne, undemuschiul atrofiat este inlocuit de grasime si tesut fibros. Moartea, in acest caz sedatoreaza slabirii muschilor respiratori si a muschiului cardiac.

- fibromialgia
- sindrom de compartiment
- atrofie musculara
:
Se manifesta cel mai des in muschii care nu sunt folositi in mod frecvent. Muschii isimicsoreaza dimensiunile si isi pierd din forta. Atrofia musculara poate sa apara incazul unui atac cerebral, atunci cand anumite grupe de muschi nu mai sunt stimulatecorespunzator si se atrofiaza gradat. Un alt exemplu il reprezinta imobilizarea unuimembru sau imobilizarea la pat (in cazul persoanelor care sufera de anumite boli), petermen lung. Atrofia musculara poate fi minimizata prin stimularea electrica directa amuschiului, prin masaj, etc.
Inflamatii

- scleroza laterala amiotrofica
- rupturi musculare (in accidentari) 
Luxatie



















Un site care se ocupa cu informare publicului despre boli este:  http://www.corpul-uman.com/despre/anatomie/muschii




Moduri de a preveni si de a combate bolile musculare
                    
            Febra musculara este raspunsul organismului tau la un efort prea mare, depus in general intr-un mod foarte drastic si deloc progresiv. Este absolut normal ca in momentul in care iti supui corpul unui program drastic de exercitii,  dupa o perioada indelunga de sedentarism , sa intampini aceasta problema. Insa din fericire pentru febra musculara exista atat metode de prevenire, cat si sfaturi utile de indepartare a senzatiilor neplacute de la nivelul muschilor.




Cum sa previi febra musculara


Incepe cu exercitii de incalzire


Daca vrei sa incepi sa alergi, spre exemplu, nu baga viteza in primul parc care iti iese in cale inca din primele 5 minute. Inainte de a depune un efort fizic, este obligatoriu sa faci o incalzire de cateva minute. Poti incepe prin cateva
exercitii de stretcing si poti termina cu un set de 10 genuflexiuni, iar apoi se impune o pauza de 3 minute.


Doar dupa exercitiile usoare de incalzire poti incepe sa depui efort.




Nu te suprasolicita!!!!!!!!


Daca abia te-ai hotarat sa ai o viata mai activa si sa incepi sa faci sport, este recomandat sa nu incerci sa recuperezi tot timpul pierdut inca din prima zi. Incepe cu exercitii usoare, scurte, care sa nu iti suprasolicite musculatura . Altfel, vei ajunge in mod sigur sa suferi de
febra musculara si nu vei avea nimic de castigat.



Moduri de a le combate

Cum sa tratezi febra musculara


Daca nu ai tinut cont de sfaturile de prevenire a febrei musculare
, nu mai ai alta optiune decat sa o tratezi. Iata cum poti face acest lucru:


Fa o baie calda si ia o aspirina

 


Asprina este un medicament bun atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea febrei musculare. Daca muschii te dor, ia doua aspirine si intra sub jetul cald de apa timp de 10 minute. Combinatia de aspirina si dus cald va relaxa muschii si va grabi ameliorarea durerilor.

Bea multe lichide

 


Durerile de la nivelul muschilor apar uneori si din cauza faptului ca acestia sunt suficient hidratati. Bea cat mai multe lichide, incepand de la apa, sucuri naturale sau ceaiuri.  Spre exemplu ghimbirul
este o planta cu proprietati antiinflamatoare , asa ca o cana cu ceai de ghimbir dupa un antrenament intens va diminua sansele de a face o febra musculara. Ceaiul se bea caldut, neindulcit.

Masaj cu o crema mentolata

 


Desi in mod normal cremele mentolate se utilizeaza pentru intinderi musculare, ele actioneaza foarte bine si in cazul durerilor, asa ca nu ezita sa le folosesti daca suferi de febra musculara. Nu masa cu putere zona ci incearca mai degraba sa intinzi crema foarte usor, astfel incat aceasta sa intre in piele.
  Cu siguranta sfaturile va vor fi de folos!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu